Info

WIE? WAT? WAAR?
Aangenaam! Wij zijn Chiro Mere, een actieve jeugdbeweging in het idyllische en pittoreske dorpje Mere. Mere is één van de acht deelgemeenten van Erpe-Mere en ligt op een boogscheut van grote broer Aalst.

WANNEER EN VOOR WIE?
Er is elke zondag chiro van 14u tot 17u. Alle jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar zijn welkom! De Keti’s (de bijna-oudsten) keuvelen na tot 17u30 en voor de Aspiranten (de oudsten) is er werking tot 18u.

AFDELINGEN?
Chiro Mere is er voor jongens en meisjes. Onze werking is echter niet gemengd. Natuurlijk is er op tijd en stond wel een gemengde of groepsactiviteit.

LEEFTIJD
MEISJES
JONGENS
SAMEN
6 tot 8
Speelclub Meisjes
Speelclub Jongens
Speelclub
8 tot 10
Kapoenen
Bengels
Beka’s
10 tot 12
Kwiks
Rakkers
Rakwi’s
12 tot 14
Tippers
Toppers
Tito’s
14 tot 16
Tiptiens
Kerels
Keti’s
16 tot 18
Aspi Meisjes
Aspi Jongens
Aspi’s

 

 

 

 

LEIDING?
De leiding is 18+ (soms ook enkelen 17+). De leiding kan gemengd zijn: soms staat er een leider bij een meisjesafdeling of een leidster bij een jongensafdeling. Er wordt wel steeds getracht dat er minstens één leider bij elke jongens- en minstens één leidster bij elke meisjes-afdeling staat.

Onze leidingsploeg bestaat dit jaar uit 30 dol-enthousiaste leiders en leidsters.

De groepsleiding is Axelle De Roeck, Michèle Symons en Bert Van Boxstael. We hebben ook twee VB’s (Volwassen Begeleiders) en een proost die ons helpen alles in goede banen te leiden. De VB’s zijn Liesbeth De Saedeleer en Thijs Lambrecht. Onze proost is pastoor Jan Coppens.

ZONDAG

De leden worden elke zondag aan het het hek afgezet. De ouders gaan niet op het terrein tenzij ze een vraag hebben voor de leiding. Een koekje of een drankje hoef je niet mee te geven. Neem wel in je auto een plastiek of deken mee voor het geval uw zoon of dochter “een beetje vuil” is. GSM of geld laat je best thuis tenzij anders afgesproken.

CHIROHEEM
Ons heem staat in de Daalstraat 36 te Mere. We beschikken over behoorlijk ruime lokalen omgeven door een groot grasplein, een terras en een basketbalpleintje. Elke afdeling heeft zijn eigen lokaal.
Onze lokalen worden niet verhuurd aan andere verenigingen.

UNIFORM
Voor de Speelclub volstaat een Chiro-T-shirt. Vanaf de Beka’s draagt iedereen elke zondag zijn Chiro-speluniform: een beige Chirobroek of -rok, een Chiro-T-shirt en een blauw Chirohemd of -pull.

Het uniform is te koop in de Chirowinkel: de Banier. De dichtsbijzijnde Banier is in Aalst: Molenstraat 65 (dichtbij De Werf), Tel: 053/70.13.80. Meer info is te vinden op de website van de banier.

Om de prijs een beetje te drukken hebben wij onze eigen blauwe Chiro-Mere-T-shirt laten maken. Deze zijn goedkoper dan de T-shirts die verkrijgbaar zijn in de Chirowinkel. Je kan dit aankopen bij de inschrijving of bij je leiding.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om tweedehandsuniformen aan te schaffen. Ouders die geïnteresseerd zijn komen best om 17u na de chiro eens langs en vragen naar leidsters Axelle, Michèle of Marie. Zij helpen u graag verder en kijken welke maten nog beschikbaar zijn.

COMMUNICATIE
Om onze leden op de hoogte te houden van op stapel staande activiteiten, is er ons driemaandelijks ledenboekje: De Kriebel. Verder houden we onze leden ook op de hoogte via e-mail. Online kan u altijd onze kalender raadplegen.

Buiten dit alles gaan we ook met onze tijd mee en hebben dus ook een facebook-pagina. Hierop blijf up-to-date van wat leeft op de Chiro en daarrond. Hier kan je dan ook berichtjes kwijt gericht naar de hele Chiro.

INSCHRIJVING
De inschrijving gebeurt in principe bij het begin van het werkjaar (september) maar je mag ook nog tijdens het jaar nog aansluiten. Om je in te schrijven, vul je het volgende fomulier in en betaal je het lidgeld van €25 op rekening BE75 6511 6004 4851.  Voor €5 meer (dus €30) krijgt u er een Chiro Mere T-shirt bovenop. Voor deze prijs is uw kind een gans jaar verzekerd en kunnen wij het nodige materiaal aankopen voor de vele Chiro-zondagen. Voor speciale activiteiten (zwemmen, schaatsen, film, weekend, …) wordt apart geld gevraagd.
Nieuwelingen hoeven zich niet direct in te schrijven: na een aantal proef-zondagen kan je beslissen of je al dan niet wil aansluiten. Gelieve wel al het formulier in te vullen zodat we u op de hoogte kunnen houden van de activiteiten.

BIVAK
Het bivak is de kroon op het werkjaar. We trekken er dan met z’n allen 11 dagen samen op uit. Het kamp is (bijna) altijd van 21 tot en met 31 juli. De jongste afdelingen slapen in gebouwen, de oudste afdelingen (vanaf Tito’s) slapen in tenten. Er gaat steeds een uitgebreide kookploeg en verpleegster mee. Dit jaar trekken we naar Gruitrode (2018).

CHIRO, EEN VERPLICHTING?
Chiro is uiteraard geen verplichting! Het is helemaal niet erg als je niet altijd kan komen. Wat wij als leiding wel belangrijk vinden is dat je regelmatig komt als je graag meegaat op bivak. Zo kunnen we als hechte groep op kamp vertrekken en dat is het leukste voor iedereen! Wie niet voldoende komt, kan geweigerd worden voor het kamp.

JAAROVERZICHT
Hieronder ziet u een chronologisch overzicht van een Meers Chirojaar (data zullen pas definitief zijn na het startweekend van de leiding):

 • Begin september is er de Overgang.
 • In de loop van september kan je je dan online inschrijven en krijg je de eerste Kriebel op de Chiro.
 • Begin oktober gaat de leiding op startweekend. Er is die zondag dan geen Chiro.
 • In november komt Sint-Maarten op bezoek.
 • In de kerstperiode houden we onze jaarlijkse wintercinema & zorgt de leiding voor een hartverwarmend drankje en cadeautje met de middernachtmis.
 • Eind februari / begin maart is er onze reuze-koekenslag!
 • Eind maart / begin april gaat de leiding steeds op kampvoorbereidingsweekend. Er is die zondag geen Chiro.
 • Op Paaszondag is het meestal geen Chiro.
 • Misschien is er ook dit jaar weer een Sjorcafé. Meer info later.
 • Het kamp gaat ook dit jaar weer door van 21 t/m 31 juli 2019.
 • En tenslotte houden we de laatste zondag van augustus ons alomgesmaakte eetfestijn: Os aan’t Spit.

FOTO’S
Tijdens onze Chiroactiviteiten maken we af en toe foto’s, die we later eventueel hier op de website, op onze Facebook-pagina, op affiches of in de Kriebel publiceren. Ouders of Chiroleden die dit liever niet willen, kunnen dit altijd meedelen aan de leiding.

NOG VRAGEN?
Capture


%d bloggers liken dit: