FAQ – Miejer Color

Moet ik een ervaren loper zijn om mee te doen?

Nee! Bij veel loopevenementen gaat het vaak om de tijd. Miejer Color gaat louter om het beleven van een te gekke kleurrijke dag met familie en vrienden. Je mag lopen, wandelen, kruipen of zelfs dansen!

Kan ik meelopen met een kinderwagen en kinderen?

Onder één voorwaarde… als je bereid bent om als aller hipste moeder/vader over de finish te gaan! Zolang je kinderen plezier hebben, mogen alle kinderen van 0 tot en met 5 jaar GRATIS mee lopen. Zij hebben echter geen recht op een verassingspakket.

Kan ik meelopen in een rolstoel?

Tuurlijk! Iedereen is welkom. Weet wel dat er bepaalde stroken niet vlak liggen dus een ‘smooth ride’ zal het niet altijd zijn!

Mag mijn hond meedoen?

Bij Miejer Color zijn GEEN HONDEN toegestaan 

Is er een leeftijdsgrens voor de jonge lopers?

Er zijn geen leeftijdsgrenzen! Zolang ze de 500m kunnen hardlopen, joggen, wandelen of kruipen, mogen ze gewoon meedoen aan Miejer Color!

Hoe wordt het kleurpoeder gemaakt? Doet het pijn of kan ik er schade van oplopen?

Hahaha! Onze favoriete vraag!! Nee, het doet absoluut geen pijn! Het voelt alsof je beland bent in een suikergevecht!

Weet je het zeker???

Ja. Dat weten wij 100% zeker. Het poeder wordt gemaakt van natuurlijk gekleurd maïszetmeel. Het is niet schadelijk voor de gezondheid en geheel biologisch afbreekbaar.

Verpest het poeder je kleren en loopschoenen?

Het kleurpoeder is meestal goed te verwijderen. Met zoals alles dat vuil is: hoe eerder je wast, hoe beter het uit je kleren gaat. We raden je aan om kleren te dragen die het niet erg vinden om wat extra kleur te krijgen. Mocht je de kleuren na het event graag in je shirt willen behouden als aandenken, dan kan je hem met azijn inspuiten en daarna strijken. Echter als je dan je shirt nog vaak wast zal het kleuren poeder er uiteindelijk toch nog uitkomen. Voor FULL Color schoonmaak ideeën en –tips; scroll helemaal naar beneden!

Beïnvloeden de “Kleurenzones” je ogen of je ademhaling?

Miejer Color kleurenpoeder is natuurlijk biologisch maïszetmeel. Het is 100% VEILIG. Zoals met alle soorten stof wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk uit je ogen houden. Onze ‘poeder gooiers’ zullen zoveel mogelijk beneden ooghoogte mikken als je voorbij loopt. Je kan ervoor kiezen om een bril of zonnebril te dragen om hun ogen te beschermen, ook een bandana of een mondkapje om hun mond te beschermen kan van pas komen. Ben je toch al onderweg naar de chiro weide en besef je plots dat je je zonnebril thuis op de tafel hebt laten liggen. Geen paniek, wij voorzien ook een paar zonnebrillen en mondmaskers. Deelnemers met lenzen in, raden wij echter sterk aan bescherming in de vorm van een veiligheidsbril of duikbril te dragen! Deelnemers met astma raden wij sterk aan een mondkapje of bandana te dragen!

Zijn er douches?

Nee! Je kleding afkloppen volstaat om het meeste poeder van je kleding te krijgen. Met een goede afstofbeurt ben je nog niet 100% schoon, maar je bent schoon genoeg om naar huis te rijden.

Hoe beïnvloedt het kleurenpoeder het interieur van mijn auto?

De meeste mensen brengen voor de zekerheid handdoeken mee voor in hun auto. Zie het als naar huis rijden in je natte zwembroek/badpak na een middagje zwemmen!

Wordt mijn tijd getimed?

Miejer Color is geen getimed loopevenement. Deelnemers hebben zelfs vaak de neiging om rustig de kleurenzone te passeren. Voor degene die wel benieuwd zijn naar hun eindtijd raden wij aan zelf de tijd bij te houden.

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen na de aanschaf van een ticket?

Helaas kunnen we geen geld terug geven. De logistiek en de planning van Miejer Color maken dit onmogelijk. Zorg dat je zeker weet dat je mee wilt doen en er klaar voor bent voordat je je inschrijft. Als je die dag onverhoopt verhinderd bent, kom dan in ieder geval op een ander moment even langs om je T-shirt op te halen en kennis met ons te maken!

DE GROTE SCHOONMAAK

Na afloop wil je vast alle mooie herinneringen voor altijd met je mee dragen. Indien je toch afscheid wilt nemen van de kleuren hebben we hier een aantal tips voor je:

Vooraf:

  • Door je haar ’s ochtends in te vetten met olie wordt het makkelijk om achteraf de kleur uit je haar te spoelen. Een goede vette crème of olie die je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld kokosnootolie. Een goede leave-in conditioner doet ook wonderen.
  • Veel lopers beschermen hun haar met een sjaal of bandana. Anderen gebruiken een bandana om hun mond te beschermen. Wat je ook kiest het dragen van een sjaal of bandana tijdens Miejer Color is heel handig!
  • Draag bij mooi weer zonnebrandcrème en lippenbalsem.
  • We raden je ook aan om een zonnebril of, voor kinderen, een duikbril te dragen. Op die manier krijg je geen poeder in je ogen.
  • Uiteindelijk zal de kleur verdwijnen. Desondanks is het verstandig om niet je allermooiste peperdure hardloopschoenen voor Miejer Color uit de kast te halen.

Na:

Gefeliciteerd! Je hebt net een fantastische run achter de rug. Neem een paar minuten de tijd om jezelf op te schonen voordat je de kleur door je hele huis verspreidt.
Probeer zoveel mogelijk poeder van jezelf af te kloppen voordat je met water in de weer gaat of Haren schoonmaken: klop eerst alle losse poeder uit je haar. Spoel vervolgens de olie/leave-in conditioner uit je haar met koud water. Het merendeel van de kleur zal er zo uitspoelen. Was vervolgens je haar zoals je normaal doet. Het kan zijn dat er in de dagen daarna zo nu en dan kleine sporen van kleur verschijnen. Deze zullen uiteindelijk verdwijnen.
Het is waarschijnlijk moeilijker om de kleur uit je witte kleding te wassen. Iets om trots op te zijn! Verwijder al het overmatige poeder voordat je ook hier met water in de weer gaat. Het beste is je kleding in koud water te laten weken met Vanish Oxi Action of met een soortgelijk product. Het kan zijn dat je in de periode na het feestweekend zo nu en dan een gekleurd vlekje tegenkomt. Een mooie herinnering om nooit te vergeten. Uiteindelijk zal alle kleur verdwijnen!

Advertenties

%d bloggers liken dit: