Afdelingen

Onze chiro bestaat uit verschillende afdelingen. Hieronder worden ze even kort voorgesteld.

SPEELCLUB
De jongsten zijn welkom bij de speelclub (1e-2e leerjaar). Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding.

De speelclub meisjes beleven spetterende zondagmiddagen met hun fantastisch lieve leidsters Laurien, Leentje & Marie.
De speelclub jongens zullen de zotste spelletjes spelen met nieuwbakken leidsters Anke, Axelle & Elien.

BEKA’S
Versmelting van Bengels en Kapoenen (3e-4e leerjaar). De kleine Bengels gedragen zich al heel wat stoerder en groter dan in hun Speelclubjongensperiode. Ze ontpoppen zich tot expert in bouwen van kampen en vangen van kikkers of dagen de leiding uit voor een potje voetbal of een wedstrijdje touwtrekken. De “bah…meisjes!”attitude breidt zich verder uit, al komt daar later nog wel verandering in. De kapoenen op hun beurt moeten ook nog niks van dat andere geslacht weten. Ze vertoeven liever in een meisjeswereld en bakken pannenkoeken, knutselen er op los en maken zich graag mooi. Alhoewel ze zich even graag eens goed vuil worden of de jongens uitdagen voor een spannend duel.

De Kapoenen hebben het gezelschap van drie vrolijke leidsters Elien, Michèle & Sara en hun mannelijke reus-met-het-gouden-hart Joppe!
De Bengels leven zich uit samen met Bert, Laurens & Niels.

RAKWI’S
De 9- tot 12-jarige jongens heten bij ons Rakkers en de meisjes zijn Kwiks (5e-6e leerjaar). Ze hangen samen met hun Rakwileiding maar al te graag de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden.

De Kwiks worden geanimeerd door leidsters Lauren & Nina en leiders Jarne & Theo.
De Rakkers maken de bossen onveilig met Liesbet, Quinten & Wouter.

TITO’S
De Tito’s (1e-2e middelbaar) bestaan uit stoere Toppers en gekke giechelende Tippers. Ze puberen er op los en dat is er soms ook aan te merken. Ze trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…

De Tippers zullen zich geen seconde vervelen met hun leiding Katoo, Max & Ward.
Met drie zijn ze, de Toppersleiding dit jaar, namelijk Cato, Melissa & Toon.

KETI’S
De Kerels en Tiptiens zijn onze 14- tot 16- jarigen (3e-4e middelbaar). Vaak zijn ze reeds doorwinterde chirogangers die zich bijna de oudsten van de leden mogen noemen en daar zijn ze fier op. Ze worden stilaan groot maar zijn het toch nog niet helemaal. Ze sjorren een constructie die toch niet helemaal stabiel is, doen een gekke reactietocht of een spécialleke.

Amusement verzekerd bij de Tiptiens, samen met Sien en groepsleider Wouter.
De Kerels doen goed zot dit jaar onder het alziend oog van groepsleidster Cato.

ASPI’S
De Aspi’s (16-18) nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.

De Aspi jongens moeten het dit jaar doen zonder meisjes en zullen week na week een feestje bouwen met leider Yosef.

 


%d bloggers liken dit: